Referencje

Agnieszka Wojewoda

“Uczestniczyłam w prowadzonych przez Kasię warsztatach na temat wzmacniania odporności dobrą, świadomą dietą i byłam bardzo zadowolona z tego spotkania.  To, czego dowiedziałam się podczas warsztatów zmotywowało  mnie do jeszcze większej pracy w dbaniu o swoją i najbliższych odporność za pomocą naturalnych sposobów. Wreszcie poznałam osobiście osobę z mojego pokolenia, która zgłębia wiedzę o zdrowiu człowieka i – tak jak ja – stawia na profilaktykę. Udział w warsztatach Kasi i rozmowa z nią i innymi uczestnikami upewniła mnie w przekonaniu, że praktykowane przeze mnie wzmacnianie odporności organizmu metodami naturalnymi to właściwa droga. Efektem udziału w spotkaniu jest piwniczka zapełniona sokiem z malin, owoców czarnego bzu, soku z pędów sosny. W kuchni zawsze mam pod ręką składniki na syrop  z cebuli oraz napój imbirowo-cytrynowy, który stawia na nogi mojego męża lepiej niż niejeden apteczny preparat na przeziębienie. Do inhalacji najczęściej stosuję napar z majeranku zamiast nebulizacji sterydami a podczas występowania kataru i kaszlu czasowo eliminuję z diety nabiał i wszelkie słodycze. To naprawdę działa! Przetestowałam na sobie i najbliższej rodzinie.

Kasia jest osobą ciepłą i przyjaźnie nastawioną. Jej wykłady mają charakter luźnej rozmowy, podczas której każdy może zadać pytanie w dowolnym momencie. Według mnie warsztaty powinny dawać możliwość skonfrontowania swojej wiedzy i doświadczeń z kimś o podobnych zainteresowaniach, aby móc nauczyć się czegoś więcej. Udział w prowadzonych przez Kasię warsztatach właśnie to mi dał 🙂 Serdecznie polecam organizowane przez Kasię wydarzenia. Jest to czas spędzony bardzo wartościowo, w miłej i przyjaznej atmosferze, a tematyka warsztatów jest na tyle różnorodna, że każdy może znaleźć coś przydatnego dla siebie 🙂 “

Iza Łapacz

„Wzięłam udział w warsztatach Kasi na temat wzmacniania odporności organizmu zdrową dietą, gdyż jestem fanką zdrowego jedzenia i zdrowego stylu życia i bardzo chłonna wiedzy i nowinek z tego tematu. Spotkanie zainspirowało mnie, by jeszcze bardziej eksperymentować w kuchni i przyłożyć się do „zielonego” jedzenia. Zawsze wiedziałam, że zielone jest ważne, a tu dodatkowo dostałam kilka podpowiedzi, które od razu wcieliłam w życie, jak np. natka pietruszki do wszystkiego 😉 Dziękuję , Kasiu! To, co m.in. odróżnia warsztaty Kasi od innych, to przyjazna atmosfera oraz to, jak bardzo kameralne i bliskie prelegenta są te warsztaty. Elastyczność prowadzącej dopasowująca się do składu, ilości i wiedzy słuchaczy sprawia, że spotkanie jest wyjątkowe i niepowtarzalne. Każdy, kto poszukuje kompetentnej wiedzy i praktycznych wskazówek nt zdrowego, świadomego stylu życia powinien chociaż raz wziąć udział w warsztatach Kasi! Będzie to bardzo dobrze wykorzystany czas, który może procentować na przyszłość. Polecam!”

Jagna Badowska

„Wybrałam się na warsztaty Kasi pt. „Wege BLW w praktyce” wraz z moim synkiem, który dopiero co rozpoczął swoją przygodę z jedzeniem. Rozszerzanie diety okazało się najtrudniejszym czasem macierzyństwa i nie mówię tu o utrzymaniu przy stole chwiejącego się, rzucającego do raczkowania, nieskoordynowanego niemowlaka, a raczej o dręczącym mętliku, który pojawia się w głowie młodej mamy, gdy jest coraz bardziej atakowana ze wszystkich stron pytaniami, na które sama jeszcze nie zna odpowiedzi i radami, którym sama nie jest w stanie się sprzeciwić. Podstawowe pytanie brzmi “Co mu dajesz do jedzenia?” , a zaraz po nieśmiałej odpowiedzi, pojawia się lawina rad: “nie dajesz słoików, ja bym się bała”, “dałaś ze słoika, no co ty! Gotuj sama!”, “dzieci w Polsce nie jadają ‘dorosłych’ rzeczy”, “gotuj rosoły”, “nie gotuj na mięsie”, “proszę karmić kaszkami renomowanych firm”, itd. Nasz czas rozszerzania diety był trudny, aż do momentu, gdy zrozumiałam, że Moje Dziecko jest podobne do mnie i tak jak żywiliśmy się razem przez 9 miesięcy ciąży, tak powinniśmy razem żywić się również i teraz. To ja sama najlepiej będę wiedziała, co mu szkodzi na brzuszek i na co jest wrażliwa jego skóra. Warsztaty Kasi wyróżniało indywidualne podejście do uczestników i całościowe spojrzenie na zdrowie i funkcjonowanie człowieka. Wyszłam z nich pewna siebie, zaczęłam słuchać swojego matczynego instynktu, a także ufać swojemu dziecku, które dzięki wrodzonemu instynktowi wie, co jest dla niego najlepsze, oczywiście jeśli tylko zapewnię mu dostęp do zdrowych produktów. Warsztaty zainspirowały mnie do wykorzystywania wiedzy o wartościach odżywczych w codziennej kuchni, a także dodały odwagi by np. podać niespełna rocznemu dziecku naturalne probiotyki w postaci kapusty kiszonej, która dla niego okazała się pyszna. Dziecko nie wybrzydza, nie marudzi, ‘pomaga’ w kuchni grzebiąc w swojej szufladzie i razem cieszymy się jedzeniem. Masło i oleje zastępujemy awokado, orzechami i pestkami, tahini używamy do sklejania kuleczek z kasz… a przy mikserze wisi przepis na pełnowartościowy zielony koktajl.

Poza wykładem i rozmową otrzymaliśmy również praktyczną wiedzę w postaci skryptu z prostymi radami na początek, uważam iż jest on idealny dla matek, nie mających czasu na drukowanie, ani nawet otwieranie książek kucharskich i wertowanie kartek z przepisami.

Dziękuję! Polecam warsztaty innym mamom, które są na początku drogi rozszerzania diety swoich maluchów i chcą, by ich dzieci jadły zdrowo, świadomie i zyskały dobre nawyki żywieniowe. Dziękuję też za osobisty stosunek do uczestniczek i uczestnika. Było przemiło :)”

Karolina Sierska

“Na diet coaching zgłosiłam się, gdyż chciałam skutecznie i trwale zmienić swoje nawyki żywieniowe, a także cały styl życia na lepszy. Swój cel zrealizowałam w 100%. Uzyskałam od Kasi olbrzymie “ludzkie” wsparcie w przechodzeniu na zdrową ścieżkę życia, pomoc w zrozumieniu różnych mechanizmów funkcjonowania mojego organizmu i umysłu, a także w lepszym poznaniu siebie. Nie zdawałam sobie sprawy z wielu nawyków, które mam i skąd one tak naprawdę pochodzą. Narzędzia, które dostałam przyczyniły się do mojego samorozwoju i lepszego kontaktu ze swoim ciałem i potrzebami w zakresie odżywiania. Wróciłam na fitness, zdrowiej gotuję, jem więcej warzyw i mniej mięsa, znowu eksperymentuję w kuchni, lepiej planuję posiłki i zakupy, świadomie jem, wiem jak ogromną rolę ma bycie tu i teraz podczas jedzenia, mam poczucie dbania o siebie, swój organizm i swoje zdrowie oraz przy okazji o swoją rodzinę. W całym tym procesie najbardziej chyba zaskoczyło mnie to, jak odpowiednie narzędzia (zapisywanie posiłków, ćwiczenia) zmieniają nasze nawyki.  Doświadczyłam na własnej skórze, że zmiana = działanie, a nie tylko myślenie o niej. Świadomość to jedno, ale KONKRETNE działania to drugie! Ogólnie mówiąc, diet coaching to rewelacyjna sprawa, zdecydowanie godna polecenia innym potrzebującym trwałej zmiany nawyków. Świetna formuła małych kroków i obserwacji siebie w procesie zmian. Duże pole do zwiększenia samoświadomości i bardziej uważnego życia, słuchania siebie, podejmowania dobrych dla siebie wyborów. Decydowania, zamiast ograniczania.  Polecam 🙂 “

Karolina Zięba

“Kasię spotkałam na warsztatach, które były swojego rodzaju zapoznaniem się z tym, czym w ogóle jest diet coaching. Spotkanie skłoniło mnie do przemyśleń na temat własnych nawyków żywieniowych, postanowiłam więc zgłębić temat diet coachingu. Ustaliłyśmy z Kasią harmonogram działania i rozpoczęłyśmy cykl spotkań. Ze współpracy byłam zadowolona na każdym jej etapie. Nasze spotkania były ogromną inspiracją, każdy kolejny tydzień pracy pozwalał wyciągnąć nowe wnioski. Prawdziwe, długoterminowe efekty zauważyłam jednak po zakończonym cyklu spotkań i to jest chyba największą wartością naszej współpracy. Teraz, dzięki pracy z Kasią, o wiele sprawniej planuję posiłki dla siebie i dla rodziny, bardziej świadomie dobieram produkty do przygotowania potraw. Jestem wegetarianką i wydawało mi się, że dbam o różnorodność na talerzu, mimo to z radością zauważyłam, że po naszych spotkaniach w moim menu pojawiły się nowe, ciekawe składniki i nowe przepisy. Najważniejsza jest jednak dla mnie zmiana podejścia do organizacji posiłków i sposobu ich przygotowania. Wiem jak chcę jeść i co sprawia, że czuję się lepiej. Pośpiech, brak umiaru, późne kolacje, jedzenie “byle czego” – m.in. nad takimi zagadnieniami można z Kasią pracować. Na spotkaniach nie tylko rozmawiałyśmy o tym, które produkty wybierać do przygotowywania potraw. Główna praca polegała na rozpoznaniu złych nawyków żywieniowych, ustaleniu ich przyczyn i wyeliminowaniu ich. Myślę, że to wyróżnia ofertę Kasi od innych na rynku. Polecam współpracę z Kasią wszystkim, którzy chcą poprawić nawyki żywieniowe, tym, którzy chcą jeść świadomie, wprowadzić na stół zdrowe produkty. Często na przeszkodzie stoją stare przyzwyczajenia, które sprawiają, że ostatecznie na stole znajduje się to, co zwykle, a nie to, co byśmy rzeczywiście chcieli – można to zmienić dzięki Kasi”.

Magdalena Lipska

“Polecam warsztaty Kasi. Wprowadza świetną atmosferę, łatwo się przy niej otworzyć i dzięki temu lepiej się korzysta z warsztatów typu coaching. Jestem bardzo zadowolona z tej formy współpracy, można tak wiele dobrego dla siebie wynieść. Świetnie przygotowana. Jej warsztaty są naszpikowane nie tylko wiedzą teoretyczną ale i praktycznymi przepisami i wskazówkami do codziennego stosowania, gruntują wiedzę i dają moc do działania. Kasiu, dziękuję!”

 

Martyna Szulc

„Uczestniczyłam w warsztatach na temat wzmacniania odporności zdrową dietą. Spotkanie pomogło mi uporządkować wiedzę w zakresie naturalnych sposobów budowania odporności organizmu. Dzięki spotkaniu z Kasią wprowadziłam do codziennej diety mojej rodziny kilka pozycji, m.in. np. poranne koktajle. Odczuwam ich wymierne efekty w postaci lepszej odporności całej rodziny (także mojej!), jestem też spokojniejsza jako mama – trochę wyzbyłam się lęku, czy czegoś nie zaniedbuję 🙂 Serdecznie polecam warsztaty Kasi każdemu, kto chce żyć i jeść zdrowo i świadomie, bez zbędnej chemii :).”